Et utfordrende og lærerikt år

14/10/2012 23:20

2012 sesongen var min første sesong og en kan vel si at det har vært en innholdsrik og ikke minst et lærerikt år med prøving, feiling, læring av kjøreteknikker og ikke minst å lære det å mestre bilen i høye hastigheter.

Jeg startet sesongen med å kjøre debutant (klasse 19). Første løp var Rally Elverum (NM runde). Dette var meget gromt for en fersking som meg i tillegg til at det var på is/snø. Hele løpet gikk med på å lære å kjenne og mestre bilen på dette underlaget i tillegg til å lære seg noter perfekt. Det gikk fortere og fortere for hver SS og vi endte til slutt opp på en god sisteplass totalt av de som gjennomførte og som nr 4. i vår klasse. Målet her var jo å gjennomføre, noe som nesten gikk skeis da vi dro ut på en av de siste SSene. Etter litt hjelp fra publikum så kom vi oss opp på veien igjen. Dette ga jo mersmak så vi meldte oss deretter på Rally Hadeland. Det skulle vise seg å ikke bli et så bra løp for oss. Vi hadde i mellomtiden fått lånt oss treningsbane på Eidsvoll sammen med Gusterud og co (kjører i samme klasse som oss med Volvo original). Her fikk vi trent mye og utfordret og lært teknikker på snø og is - kjøring. Dette skulle jeg bruke under Rally Hadeland, men vi var litt uheldige på SS2 og spratt regelrett ut av veien og taka bilen. Det ble flere uker i garasjen da vi måtte rette tak, dører, skjermer, bytte lykter, støtfanger, ruter og til slutt lakkere opp igjen hele bilen. Vi var heldige med tanke på at det ikke var mer skader enn dette.

Bilde fra taking på Rally Hadeland

Det ble etter dette nesten 4 måneders opphold av mange grunner. 16. juni var vi ihvertfall klar for løp igjen og meldte oss på Vestfoldsprinten (asfaltløp). Dette var et utrolig artig ettdags løp og her fikk vi god flyt. Merker det at jeg trives godt på asfalt. Vi kjørte faktisk så bra at vi endte på en 2. plass i vår klasse. Lisensen var nå også i boks så nå var det slutt på debutantløpene. Det var nå sommerferie for oss. Det var flere løp som fristet men økonomi var med på å sette en stopper for å delta på løp langt unna og med høye startavgifter. Vi sparte oss heller til Rally Telemark som var den nest siste NM runden. Løpet ble arrangert av en god kollega (Vidar Holum) og ikke minst klubben jeg kjører for: NAF motorsport A&B. Vi klarte til dette løpet å få inn noen kroner i spons så det dekket deler at startavgiften.

Rally Telemark var et rent grusløp med mange raske og ikke minst en del utfordrende etapper. Det var også mitt første løp i klasse 18. Artig løp, gode arrangører, mye folk så dette ble en folkefest. Første løp vi har kjørt med Shakedown. Løpet endte med avrevet eksosanlegg og ett defekt hjullager bak da veiene ble en del nedkjørt og steinete etterhvert. Uansett så fullførte vi alle etappene og havnet til slutt på en 4. plass i klasse 18.

Planen var å delta i Rally Hedemark 2 helger senere, men etter mye om og men droppet vi det.

2012 kan en vel si har vært et år med mye læring og feiling. Når vi ser tilbake så ble det alt for lite kjøring. Dette hadde også med at en del løp ble avlyst.  Uansett så er jeg kjempefornøyd med det som vi har fått utrettet i året som er gått og vil med det også takke min dyktige og ikke minst tålmodige kartleser Aleksander Wiik som bidrar med mange nyttige tips, pusher meg og leser noter som en konge.

Hva som skjer i sesongen 2013 er enda usikkert. Det som vil avgjøre neste års satsing er å få inn litt sponsormidler. I dag betaler vi alt av egen lomme og da blir satsingen deretter. Jeg vil jobbe nå fremover med forskjellige løsninger for å få både støttespillere og sponsorer. Ingen beløp er for små. Alle monner drar men det trengs. Budsjett på bilen med startavgifter, dekk og driftskostnader er ca 120.000 kr for en full sesong.

Målet for neste år er å hevde seg blant de 3 beste i vår klasse (18). Det vil bli tøft men med god trening og satsing så vil det være mulig. Vi vil jobbe hardt med å nå dette målet.

Det er nå også satt T-skjorter i bestilling som vil komme for salg her på nettsiden etter hvert.

Jeg vil med dette få takke alle dere som følger oss både her på nettsiden www.rolfmollermotorsport.com/ og på facebook. www.facebook.com/#!/groups/rolfmollermotorsport/ Kjempemorro. Alle oppdateringer blir linket opp til facebooksiden. Ikke glem å LIKE siden.

Håper også å se noen kjentfolk i løypa neste år:)

 

Hilsen

RolfMøllerMotorsport

 

Sponsors and partner


Contact

Rolf Møller Motorsport Møllerstadjordet 27
2054 Mogreina
+47 456 33 726

rolf.moller@gmauto.no