Trøblete rally for Rolf Møller Motorsport

09/06/2013 21:00

Rally Aurskog Høland ble det rallyet hvor vi skulle få mye krøll.

Vi startet fredag med gjennomkjøring og noteskriving. Ettersom det kun var 3 SS som ble kjørt 3 ganger hver og en publikumsetappe på 1 km så valgte vi denne gang å skrive noter selv. Korte men raske etapper med mange 1 er svinger skulle gjøre rallyet ivertfall litt krevende.

Vi hadde denne gang vært så heldig å fått med oss Geir Jensen som mekaniker. Vi har alltid skrudd selv så dette var noe nytt for oss, ivertfall for meg som alltid ligger med hue under panseret eller under bilen i kjøredress på hvert rally. Det skulle vise seg at vi virkelig trengte mekaniker på dette løpet.

Lørdag hadde vi start nr 71 og starttid kl 11.13.

Her står vi på start

SS1 gikk greit. Var å få litt føling med bilen igjen. Alt virka fint og bilen gikk som den skulle. Notene funka greit ettersom det var første gang vi 2 skriver i sammen. Litt korrigeringer ble det etterhvert.

Vi kjørte videre til SS2. Ble stående i kø til TK (tidskontroll) Der stoppet bilen. Ikke i H..... om den startet igjen. Bensinpumpa var helt dau. Ble full sjekk av alle sikringer, lirking i ledninger og releer. Var en som var heit i toppen her og meget forbanna. Bilen startet igjen etter litt og vi fikk ny start tid. Gjeggemegen der stoppet den igjen. Skjønte for at det måtte være en bug med rellet så lirket i det og fikk trykt alt skikkelig på plass. På an igjen, ny starttid. Vi startet nå etter nr 84 og vi hadde nr 71. Sier jo litt om hvor lenge vi holdt på.

SS2 gikk vel greit etter forholdene. Vi var begge stressa og det holdt på å gå skikkelig gæli 2 ganger på denne etappen. Det kommer filmer ut etterhvert. Bilen funket nå meget bra. Vi fikk faktisk lånt oss ett reserverele av ett annet team før SS3. All takk til de.

SS3 var en rask etappe. Halve etappen er asfalt. Her måtte vi faktisk bare holde igjen på 6 gir på ca 8500 rpm ellers hadde nok motoren tatt kvelden:) Skulle hatt ett gir til for det går ikke fort nok Trippen målte 145 km/h. Om den er rett kan vel kanskje vurderes. SS4,5 og 6 gikk enda raskere og vi hadde god flyt her. Det fremkommer også av tidene.

SS7 publikumsetappen hadde skikkelig dårlig vei, og ett hopp som de fleste var usikker på etter skandalehoppet i fjor som flere totlavraka bilene på. Jau jau jeg liker jo å showe så ble full gass, litt pyse over hoppet, ble noe breisladder ut i grøftekanten og i mål. Der sto plutselig girkassa låst i 3 gir.

Liten sladd

Inn på regulering før service sto vi plutselig med en bil som sto låst i 3. gir og en starter som ikke virket. Vi fikk skubbet bilen gjennom TK og ned til service. Vi fikk annet å tenke på enn å sjekke dekk og bensinpumpereele. Girkassa var nå PRI 1. Geir (Mekanikeren) og jeg begynte å sjekke om det kunne være ett stag som var skjeivt. Ingenting å se. Jeg sendte Atle opp til Kollevoldgutta for å høre om mekanikerne der hadde noen ide. Atle kom igjen med en ikke så ukjent guru i Rallymiljøet Jo Inge Bakken. Vi fant fort ut at det førte vi måtte gjøre var å demontere overføringsstaget for å sjekke at dette gikk lett. Deretter løsnet vi toppen over girkassa som sjaltemekanismen sitter. Geir skrudde som en helt og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten han denne ettermiddagen, og ikke minst tipsene til Jo Inge. Jo inge fikk justert sjaltemekanismen og vi fikk skrudd på an igen. Vi var nå 8 minutt inn på respitt tid. Vi skulle ha vært ferdig for 8 min siden siden service er 30 min . Alt funka utenom starteren. Vi fikk skubbet bilen igang. Vi hadde bensinfylling etter service så Geir tok 20 literen på ryggen å sprang etter oss opp til bensinfylleplass. Fikk fylt på og satt kursen mot SS8.  Fruen , Benjamin og Mamma hadde tatt turen. De fikk heller lite oppmerksomhet fra meg på service. Jeg hadde nok med skruingen.

Her går det rimelig hett for seg

En småstressa Møller

Benjamin hjelper også til når pappa er stressa

Girkassa virket nå nesten bedre enn før og bilen gikk strålende. SS8,9 og 10 gikk raskere enn de forrige 2 gangene og vi safet oss inn på SS11 og i mål. Rally Aurskog Høland 2013 var gjennomført imot alle odds. Klasseseier i klasse 12, nr 64 totalt og nr 22 i Nasjonalklasse 10-12. Totalt 1 min og 10 sek tilleggstid.

Jeg vil avslutningsvis takke vår mekaniker Geir Jensen for iherdig skruing når det sto på som verst,  Jo Inge Bakken med gode tips og latter, Atle som holder ut i kartleserstolen med meg, NAF Asker og Bærum MSP og Hamar som alltid har ett smil og godt humør på TK ene de betjener. Norges beste klubb, Vidar Holum for iherdig T skjorte salg og mange gode bilder og ikke minst familien som kom og støttet opp og alle dere andre som følger med. Nå er det ferie og vi er klare igjen neste rally som går av stabelen på bursdagen min 17/8 Rally Sokndal.

Vi ses.

RolfMøllerMotorsport

Sponsors and partner


Contact

Rolf Møller Motorsport Møllerstadjordet 27
2054 Mogreina
+47 456 33 726

rolf.moller@gmauto.no