Rulling og motorhavari

22/06/2014 19:50

Rally Aurskog Høland 2014 skulle vise seg å bli ett mer innholdsrikt rally enn vi skulle ønsket. Fredagen ble startet med gjennomkjøring av alle etappene og skriving av noter. Fredags kveld skulle de 3 første etappene kjøres. Litt nerver, en mengde rattrust som skulle ut og en bil som fjusket seg gjennom de 3 første etappene på nødmodus gjorde at kvelden ble til dels småstressende og resultatene ble deretter. Etter etappene var det service. Vi fant ikke ut hva feilen var og måtte bare satse på at det ble bedre i morgen, Bilen hadde fungert rimelig greit på SS3 så håpet var der.

Fra serviceplass

Lørdagen begynte en kort service på 15 minutter så var det 3 etapper før neste service. Egil vår mekaniker var ankommet med god hjelp fra Simen (sønnen til Egil) så nå ble serviceplass rigget skikkelig og noen planer lagt for neste service.

Bilen fungerte nå perfekt. Vi fikk en skikkelig god flyt fra SS4 og kjørte her inn til 4. plass i vår klasse og nr 48 totalt av 71. SS5 ble 4.plass og 43 totalt og SS6 til en 3 plass i klassen og nr 38 totalt.  Var godt fornøyd med progresjonen da vi ikke har kjørt siden Mountain Rally på Gol i Januar. Da bar nå inn til regulering og service. Bilen ble gjennomgått og vi var klare til SS7. SS7 ble en 4. plass i klassen etter ett par tilbud hvor vi tapte litt tid. Uansett så var flyten og konsentrasjonen der.

Foto: Hans Edvardsson

SS8 skulle dessverre sette en stor brems på Rally Aurskog Høland. Etter en 2 venstre og inn i en 2 høyre så var det en lang rett strekke før en 2 venstre som nøyp mye. Her var beregningen for dårlig og hode kanskje ikke 100% konsentrert. Vi bar rett ut i grøfta , bilen vippet på siden og endte til slutt på taket. En rett og slett helt talentløs rulling som burde være unngått. Vi fikk kommet oss ut og fikk hjelp til å få bilen på hjula igjen. Avgårde bar det mot mål med knust frontrute, sideruter, nedklemt tak, bulka skjermer, panser osv.  Se rullingen her youtu.be/BFieuyDlab4

Etter mål på SS8 valgte vi å fortsette. Skadene var ikke så store at vi ikke kunne fortsette. Noe redusert sikt gjennom frontruta men ellers bra. Alt det tekniske virket. Det var kun karrosserimessige skader. SS9 blåste vi igjennom på en 4. plass i gruppa og vi valgte å fortsette til SS10.

SS10 var under rallyet kjent som den mest krevende etappen med mye steiner i veibanen og mye tett skog. Vi startet med god flyt og holdt fokuset på kjøringen hele veien. etter ca 10 km inn på etappen så gikk motoren for første gang i dag i nødmodus. Bare sekunder etter hørte vi skikkelig rakle og durelyd i motoren. Det var bare å komme seg ut til siden å stoppe. Aleksander sprang ut med varseltrekanten og jeg fikk sjekket motoren. Her fosset det olje ut av bunnpanna. Ett stort hull var laget i siden. Det var ikke noe annet å gjøre enn å bryte og ringe inn brutt løp. Var bare ca 6 km igjen til mål og med fullført løp hadde det blitt en 3 plass totalt i vår klasse. Løpet var omsider stanset da en bil hadde kjørt skikkelig ut og ambulanse var på vei. 

Brutt løp på SS10

Aleksander fikk skyss til mål og Egil kom i møte med varebilen med henger. Løpet ble etterhvert startet igjen og etter løpet var over fikk vi slept bilen til start og lastet opp på hengeren. Rally Aurskog Høland ble ett mer innholdsrikt og minnerikt rally enn vi skulle ønsket. Etter vi kom hjem lørdags kveld begynte litt demontering for å få en oversikt over skadeomfanget. Med unntak av en del karrosseriskader og mange knuste ruter som bildet over viser, er motoren totalhavarert. En råde er knekt, veiva er ødelagt og blokka er knust. Dette betyr ny motor. Det er også usikkert om svinghjulet eller clutchen som er helt ny har tatt skade. En ting er sikkert og det er at det blir ikke gratis å få fikset dette. Vi har allerede begynt å lete etter karroserideler og ny motor. Det blir nå å jobbe med å få bilen på veien igjen til Hedmarken/Telemark selv om det økonomiske taler mot oss. Vi er takknemlige for alle gode tips og bistand vi kan få.

Progresjonen er der og resultatene er bedre enn på lenge så tanken på å kaste inn håndklet er ikke tilstedeværende selv med de tekniske problemene som har vært i år.  Vi satser som sagt på å komme sterkt tilbake og håper på en en høstsesong uten problemer. Under følger noen bilder fra motoren.

 

Bunnpanna

Rolf Møller

 

 

Sponsors and partner


Contact

Rolf Møller Motorsport Møllerstadjordet 27
2054 Mogreina
+47 456 33 726

rolf.moller@gmauto.no