Oppsummering LBC Ruschen

10/03/2013 16:18

Løpsrapport

LBC rushen i Lima Sverige ble det første løpet for oss i ny bil. Vi dro over på fredag etter jobb og var fremme midt på natta. Gikk bort en del tid med å finne minibank og stedet vi skulle bo. Er jo langt ut på landet dette så det var 20 km fra Lima til nærmeste minibank. Vi måtte ta ut svenske penger til startavgiften og overnatting. Lørdags morgen sto vi opp til 23 minus. 

Her sitter Atle å nyter den store frokostbuffeten.

Grunnet kulda gikk batteriet tomt etter ett par forsøk på å starte. Oljen var også seig som lim. Etter å ha boosta bilen med strøm startet den til slutt. Kl 7:30 var det teknisk kontroll og registrering. Vi slapp heldigvis de påbudte røde flaggene som skal være med i bilen da arrangøren hadde glemt å ta de med til meg (Var bestilt på forhånd). Teknisk gikk bra og vi var klare til å rigge serviceplass. Etter å ha lett i en time fant vi serviceplassen. Den var skiltet som trailerpark. Kanskje det er vanlig i sverige?

Etter å ha rigga serviceplass dro vi direkte til førermøte og startområde. Vi fikk start kl 10:48.

 

Akkurat lastet på bilen etter teknisk og klar for avreise til serviceplass.

 

Tekniske problemer førte til slutt til brutt løp

Problemene begynte allerde da vi rigget oss til start. Intercommen virket bare fra kartleser til meg. Atle hørte ikke meg. Dette fikk jo følger hele veien. Ja ja vi kunne ikke bryte pga det. SS1 ble en testetappe for vår del. Kom fort inn i handlingen til bilen og det virket lovende. Nydelige forhold og grunnet kulden satt det skikkelig bra på. I slutten av etappen begynte jeg å merke at ikke alt var som det skulle. Clutchen sluret på høyt turtall. Det var service etter SS1 og jeg sjekket om det kunne være noe oljelekkasje inn til clutchhuset men alt var tørt. Vi dro til SS2 og det virket bedre nå. Allerede etter ett par km begynte det igjen. Det ble verre og verre og jeg måtte dra clutchpedalen til meg. Det er ikke så enkelt å kjøre med dette da en bruker venstrefoten til å bremse med også. Vi kom nå i mål og fikk sluret oss til service igjen. Skjønte da at det var clutchen som var utslitt. Vi slakket det som gikk. Det var jo ingenting å tape på å fortsette. Clutchen var allerede gåen og vi dro til SS3. Vi sluret oss igjennom etappen og fortsatte til SS4 som var en kort etappe rette etter SS3. Var her ingen service imellom. Etter SS4 gikk det rett til service. Clutchen var nå så gåen at etter å ha forlatt serviceplass til SS5 så gikk ikke bilen fremover. Vi hadde ikke noe annet valg enn å bryte.

Kjedelige greier at vi skal ha så masse problemer. Jeg hadde jobbet mye nå før dette løpet for at alt skulle være 100%. Bilen var trippelsjekket hele veien og alt skulle være på stell. Clutchproblemet var for meg umulig å forutse da bilen var helt ny for meg. Jeg hadde før løpet kun testet bilen på bane. Intercomen var en ledning som var av i hjelmen. Denne virket forrige løp. Uansett burde jeg ha sjekket den før løpet. Nå er det ut med girkassa og bytte clutch. Neste løp for oss blir forhåpentligvis Rally Sørland 25-26 april. Får håpe at det blir ett problemfritt rally.

 

Fra startområde

 

Hilsen

Rolf Møller Motorsport

Sponsors and partner


Contact

Rolf Møller Motorsport Møllerstadjordet 27
2054 Mogreina
+47 456 33 726

rolf.moller@gmauto.no