Oppsummering fra Helgens Rally Sørland

28/04/2013 20:40

Løpsrapport.

Torsdag

Rally Sørland ble vårt første grusløp i ny bil. Vi satt kursen sørover torsdags morgen til Bibelbeltes hjemsted Mandal og Rally Sørland. En kjøretur på 6 timer med påløpende innsjekk og teknisk kontroll. Ble litt krøll på Teknisk da vi ikke fant inngravert rammenummer. Fikk ringt forrige eier og fikk vite at det satt under kartleserstolen så da ordnet det seg. Etter en lang dag satte vi kursen mot Hesteland hvor vi hadde fått overnatting hos Far til min svigerinne.

En liten Pitstop på vei til Mandal

Fredag. Gjennomkjøring og første løpsdag

Fredag morgen var det klart for gjennomkjøring. 10 SSer skulle gjennomkjøres inntil 2 ganger hver. Vi sto opp kl 05:00 og etter en god sørlandsfrokost var vi på vei. En lang dag i skauen med gjørmete og glatte veier med en heller lite komfortabel Toyota Hiace så var vi klare rigging av serviceplass.

En liten pause i gjennomkjøringen

Serviceplass

Vi hadde start kl 20:26 og dro nedover til startrampa. Allerede på vei nedover merket vi at ikke alt stemte. Ved fullt gasspådrag sluret cluchen. Jeg hadde akkurat byttet clutch og simmerring til Clutchhuset så alt skulle være ok nå. Det var med en fortvilelse vi kjørte over startrampa. Vi bestemte oss på vei mot SS1 for å snu og returnere til serviceplass og dermed bryte på dag 1 for å prøve å få fikset clutchen til restart dag 2.

Vi kunne ikke reise hjem uten å få kjørt etter så mye forarbeid, tid og penger som var brukt. Klokka var nå 21 på kvelden og det begynte å mørkne. Vi jekket opp bilen, av med beskyttelsesplata og deksel over clutch-huset. Clutchen var helt fin så eneste ideen jeg hadde for å få løst problemet var å få fjernet skimsingen på trykkplata til clutchen. Det ble av med en og en skrue for å få fjernet skivene. Etter halvannentimes arbeid var det test. Nytt problem. ved at skimsa var fjernet så fikk jeg ikke frigjort clutchen, Vaieren var full strammet så ingen mer stramming. Etter at Mekanikeren i Team Kollevold og jeg slo hodene våre i sammen fikk vi løst strammingen med en slangeklemme på innfestingen av kabelen. YES nå funket det sånn noenlunde og vi var klare for teknisk kontroll og restart lørdag morgen. Kl 01:00 tuslet vi i seng.

I full gang med rep av bil

 

Lørdag. Klare for rally dag 2.

05:00 var det opp igjen. Kl 07:00 var det teknisk kontroll igjen av bilen. Alt ok. Kl 09:00 bar det ned til Park Ferme i sentrum for restart. Vi startet nå lenger bak enn normalt da vi hadde restart.  Det bar avgårde først til service og deretter til SS4. Dette var den lengste etappen (ca 30 km) Vi gjennomførte til en helt grei tid med tanke på første løp med denne bilen og de glatte forholdene. Det lå biler strødd overalt på denne etappen så var skikkelig dårlige forhold. SS5 og SS6 gikk forholdsvis bra også. Safet litt i svingene selvom vi holdt på å dra skikkelig ut på SS5. Er litt annerledes å kjøre gnager enn VOC  med bakhjulstrekk. SS7 kjørte vi inn til en 25 plass totalt og som nummer 8 i klassen. Det ble den beste plasseringen av etappene. SS8 og SS9 gikk ikke så bra. Fikk problemer med å få brukt 5 og 6 gir så da tapte vi en del tid, spesielt på strekkene. SS10 måtte bare gå som den gikk. Publikumsetappe med masse stein, gupp og høye kanter. For å si det enkelt. Satser en maks her så risikerer en også å ødelegge bilen. Vi endte opp med sleng i en felg. Vi var nå i mål og vi hadde gjennomført.

 

Park Ferme

 

 

Resultatene fra løpet ble seier i klasse 12 og eneste lag med klasseseier for NAF Motorsport Asker&Bærum.

Vi ser oss rimelig fornøyd med gjennomføring med tanke på forholdene og de tekniske problemene vi har hatt.  Vi vil også avslutningsvis takke Team Kollevold for en fantastisk hjelp i forbindelse med serviceplass, lån av verktøy og hjelp på bensinfylling, Ikke minst for bringning av servicebilen vår til Park Ferme lørdags kveld og for den hyggelige stemningen og latteren disse gutta og dama har med seg. Dere gjorde hele rallyet litt enklere for oss. Takker også familie for overnatting, middag og en hyggelig helg på det blide sørland. Til slutt, takk til alle som følger med og støtter oss.

 

Atle Jensen og Rolf Møller

Rolf Møller Motorsport

 

Sponsors and partner


Contact

Rolf Møller Motorsport Møllerstadjordet 27
2054 Mogreina
+47 456 33 726

rolf.moller@gmauto.no