Oppsummering av sesongen 2012

14/10/2012 23:14

14/10/2012 21:49

2012 sesongen var min første og en kan vel si at det har vært en innholdsrik og ikke minst ett lærerikt år med feiling, prøving, læring av kjøretekniker og ikke minst å lære det å mestre bilen i høye hastigheter.

Jeg startet sesongen med å kjøre debutant (klasse 19). Første løp var Rally Elverum (NM runde). Dette var meget gromt for en fersking som meg i tillegg til at det var på is/snø. Hele løpet gikk med på å lære å kjenne og mestre bilen på dette underlage i tillegg til å lære seg noter perfekt. Det gikk fortere og fortere for hver SS og vi endte til slutt opp på siste plass toatlt av de som gjennopmførte og som nr 4. i vår klasse. Målet her var jo å gjennomføre noe som nesten gikk skeis da vi dro ut på en av de siste SSene. Etter litt hjelp fra publikum så kom vi oss opp på veien igjen. Dette ga jo mersmak og vi meldte oss deretter på Rally Hadaland. Det skulle vise seg å ikke bli ett så bra løp for oss. Vi hadde i mellomtiden fått lånt oss treningsbane på Eidsvoll i sammen med Gusterud og co (Kjører i samme klasse som oss med Volvo original) Her fikk vi trent mye og utfordret og lært mye tekniker på snø/iskjøring. Dette skulle jeg bruke under Rally Hadeland men vi var litt uheldige på SS2 og spratt regelrett ut av veien og taka bilen. Det ble flere uker i garasjen da vi måtte rette tak, dører, skjermer, bytte lykter, støtfanger, ruter og til slutt lakkere opp igjen hele bilen. Vi hadde flaks at ikke det var mer skader enn dette.

Bilde fra taking på Rally Hadeland

Det ble etter dette nesten 4 måneders opphold av mange grunner. 16 Juni var vi ivertfall klar for Vestfoldsprinten (asfaltløp) Dette var ett utrolig artig ett dags løp og her fikk vi god flyt. Vi kjørte faktisk så bra at vi endte på en 2. plass. Lisensen var nå også i boks så nå var det slutt på debutantløpene. Det var nå sommerferie for oss. Det var flere løp som fristet men økonomi var med å satt en stopper for å delta på løp langt unna og med høye startavgifter. Vi sparte oss heller til Rally Telemark som var den nest siste NM runden i år. Runden ble arrangert av en god kollega (Vidar Holum) og ikke minst klubben jeg kjører for (NAF motorsport A&B). Vi klarte til dette løpet å få inn noen kroner i spons så det dekket deler at startavgiften.

Rally Telemark var ett rent grusløp med mange raske etapper og ikke minst en del utfordrende etapper. Det var også mitt første i klasse 18. Synd at veistandarden var litt dårlig på enkelte etapper, dette medførte at vi på siste etappen rev løst eksosanlegget og nok tok ett hjullager bak. Uansett så fiullførte vi alle etappene og havnet til slutt på en 4. plass i klasse 18.

Planen var å delta i Rally Hedemark 2 helger senere men av forskjellige grunner droppet vi det.

2012 kan en vel si har vært ett år med mye læring og feiling. Når vi ser tilbake så ble det alt for lite kjøring. Dette hadde også med at en del løp ble avlyst.  Uansett så er jeg kjempefornøyd med det som er utrettet i året som er gått og vil med det også takke min dyktige kartleder Aleksander Wiik som bidrar med mange nyttige tips, pusher meg og leser noter som en konge.

Hva som skjer i sesongen 2013 er enda usikkert. Det som vil avgjøre neste års satsing er å få inn sponsorer som kan bidra med midler. I dag betaler vi alt av egen lomme og da blir satsingen deretter. Jeg vil jobbe nå fremover med forskjellige løsninger for å få både støttespillere og sponsorer. Ingen beløp er for små. Alle monner drar men det trengs. Budsjett på bilen med startavgifter, dekk og driftskostnader er ca 120.000 kr for en full sesong.

Målet for neste år er å hevde seg blant de 3 beste i vår klasse (18). Det vil bli tøft men med god trening og satsing så vil det være mulig. Vi vil jobbe hardt med å nå dette målet.

Det er nå også satt T-skjorter i bestilling som vil komme for salg her på nettsiden etter hvert.

Jeg vil med dette få takke alle dere som følger oss både her på nettsiden og på facebook. https://www.facebook.com/#!/groups/rolfmollermotorsport/ Kjempemorro. Alle oppdateringer blir linket opp til facebooksiden. Ikke glem å LIKE siden.

 

Hilsen

RolfMøllerMotorsport

Sponsors and partner


Contact

Rolf Møller Motorsport Møllerstadjordet 27
2054 Mogreina
+47 456 33 726

rolf.moller@gmauto.no