Aurskog Høland rally ble et utfordrende rally for teamet

09/06/2016 22:08

Rally Aurskog Høland 2016 skulle vise seg å bli ett mer innholdsrikt rally enn vi skulle ønsket. Etter en meget hektisk uke med skruing og klargjøring av bilen var vi endelig klare. Fredagen ble startet med gjennomkjøring av alle etappene og skriving av noter. Deretter var det teknisk kontroll av bilen. Kvelden gikk med til finskriving av noter og klargjøring før lørdagens rally.

Lørdag startet det med etappene på Bjørkelangen. SS1 og 2 ble kjørt 2 ganger hver. Vi kjørte her inn til helt ok tider og lå blant de 40 beste av 80 startende. På SS 4 kom vi dessverre litt for fort inn i en 2 venstre og fikk dermed en luftetur utpå jordet. Vi tapte nok en 3-4 sekunder her. Det gikk heldigvis bra med bilen, men vi fikk sleng i en felg og mye stein imellom dekk og felg. Vi måtte derfor bytte hjul rett før start på SS5. Vi fullførte etappen med en helt ok tid,men vi merket at flyten ikke helt var med oss og at notene ikke var så bra her. Etter SS5 var det service hvor hele bilen ble gjennomgått. Heldigvis ble ingen alvorlige skader funnet etter avkjøringen på SS4. 

Fra serviceplass hvor mekaniker Geir Jensen er i full gang med bytte av hjul. Både store og små bidrar.

Etter service skulle de resterende 3 etappene kjøres på Eidskogen. Det ble fort avdekket på transportetappen at vi her også hadde sleng i en felg. Vi måtte da også bytte hjul før etappen. SS6 gikk helt ok men notene var ikke bra nok til å få en god plassering.

SS7 var vår favorittetappe og her måtte vi bare satse og stå på helt inn. Målgang her var rett forbi verkstedet til Lasse på MøllerMek som er en av våre sponsorer, min fetter og Henrikke sin pappa. Vi fikk her bedre flyt, men mye rullegrus i svingene gjorde at vi måtte ta det litt rolig i svingene. I slutten av etappen begynte bilen å vable skikkelig bak og var vanskelig å holde på veien. Vi kom oss til mål etter å holdt på å dra av flere ganger. Etter målgang viste det seg at høyre bakhjul sto på halv 8. Hjullageret var pulverisert og bremseskiven hadde delt seg. Dette fikk vi dessverre ikke reparert og hadde derfor ikke annet valg enn å bryte løpet.

Vi kan oppsummere Aurskog Høland Rally som et rally med mye småproblemer for oss. Uansett har vi fått mye god trening. Vi ser fremover til de neste rallyene vi skal kjøre og håper på å krype enda høyere på resultatlistene etterhvert. Neste løp er ikke bestemt enda men planen er å kjøre de to siste NM rundene som er Rally Telemark og Rally Hedemarken som går i august og september.

Vi takker alle våre sponsorer for støtten, og alle som følger oss på vår nettside, facebook og instagram.

 

 

Sponsors and partner


Contact

Rolf Møller Motorsport Møllerstadjordet 27
2054 Mogreina
+47 456 33 726

rolf.moller@gmauto.no